För något år sen så hotade man till den gamla hedliga daimstruten med päronsmak, och jag vart såld. I år kom de med jordgubbssamak och jag måste nog endå säga att päron är bäst :)
4 omgångar hämtade jag mat, och så här såg mina tallrikar ut :)
Till maten blev det kaffe och vatten för mig. I vanliga fall blir det en Bellini, men eftersom jag inte känner mig helt hundra så hoppade jag det. Efter brunchen promenerades det en del vill jag tilllägga. Vi va sjukt mätta. Rival levererar som vanligt. Är bered att säga att det är ett av mina favorit ställen i Stockholm. Borde se till att äta middag där också, så jag kan vara helt säker!
Jag har känt mig krasslig sedan i torsdag kväll därför trycker jag i mig massor av vitaminer nu. Igår blev det juice från naked juice bar och på kvällen chokladpudding toppad med massor frukt. Idag blev det resten av frukten med vanilj yoghurt till frukost och nu kurrar magen för fullt efter massor av mat och mer frukt tillsammans med Eva på Rival. Som jag längtat....
Tobias bestämde sig för att göra pannkakor här om dagen. Jag gillar inte pannkakor såvärst mycket och ska de ätas ska det vara med grädde och en god sylt. Helst drottningsylt med mörkchoklad från renneThim. Nu var jag iaf tvungen att komma på en lösning för jag va jätte hungrig. Det blev ihoprörd chokladsås av oboy och lite mjölk, banan och blåbär. Himmelskt gott, helt klart mitt val nästa gång också.
Jag försöker göra mig av med mitt bara äta fazer eller marabou choklad behov (beroende). jag har faktiskt varit ganska duktig sen jag hittade min lindt favorit strawberry intense (har nämnt den tidigare). Sen så tänkte jag att jag skulle hitta en ännu mörkare choklad med en god smak och gav mig på 4 varianter av marabou premium. Jag tyckte att den med hallonsmak inte smakade hallon överhuvudtaget, den med kokos smakade för mycket kokos och den med pecannöt och havssalt var den som smakade bäst. Det är dock ingen som hamnar i samma klass som strawberry intense, tyvärr... Någon som har något annat förslag på en god mörk choklad?
Nu var det ett väldigt bra tag sen jag beställde en tomatsallad med bacon från Där med pasta, så idag var det dags igen. Den smakade väldigt gott men det va inte så mycket sallad. Tobias fick också väldigt lite i sin kycklingsallad. Jag gillar verkligen inte när man snålar på det viset och blev därför en aningen besviken. Hoppas på mer sallad nästa gång....
Igår va jag hos mormor och åt, lika fantastisk mat som vanligt och riktigt trevlig hade vi också. Fredrik dök upp på jobbet igår kväll också och då passade jag på och fråga om han ville gå med mig på smaka på Stockholm på söndagen efter vi kommit hem, han sa ja och det betyder att jag har mycket se fram emot i matväg. Allmänt härlig dag igår.
Jag såg att jag inte lagt upp och berättat om den fantastiska kvällen jag hade med Eva. Vi va och såg Magnus Ugglas revy på Hamburge börs i början av februari. Där njöt vi av god mat och en fantastisk underhållning. magnus va i toppform och körde stenhårt. Jag gillade dock delen med hans musik mer än själva dans och snack grejen.
Men nu är det maten jag ska bedöma. Jag tog ett menypaket bestående av börsens skagenröra, som var på typ ciabattabröd, mycket god. Sedan var det Helgrillad ryggbiff med café de paris, pommes, grönsallad och dijondressing. Det smakade väl helt okej, men det va ingen sådär WOW grej. Tror dessutom att om det varit beasås till hade det varit sjukt mycket bättre. Eva valde ångad torskrygg och va super nöjd (kanske man borde tagit fisken denna gång?)
Det blev några drinkar för min del och de höll verkligen god kvalitet och sen så var det efterrätten. Det blev pannacotta med jordgubbscoulis och jordgubbar för både mig och Eva, den va super god.
Smakade bara blää, gav den till Tobias som kunde dricka den, men han skulle inte välja den i affären. Har bara chocolate milkshake kvar att smaka nu, hoppas den iaf smakar bättre än den här.
Igår var jag och bästis på fin resturang. Jag hade bara sådär bokat bord där via bookatable.com. Tänkte att vi brukar få sådan beslutsångest att det va bästa att bestämma något i förväg. Jag vill självklar prova någon ny resturang och så vips Serwito.
Charmigt ställe med ganska mycket folk trevlig miljö och bara riktigt bra. Till varmrätt åt vi båda, Grillad oxfilé med sauterade champinjoner, hyvlad parmesan, potatisflarn (mer potatiskaka enligt mig) och rosmarin sky.
Till efterrätt delade vi på en osttallrik, sedan tog jag självklart Tiramisu och Carro tog en chokladfondant.
Allting smakade fantastiskt gott och det enda jag skulle kunna säga va lite mindre bra var nog att de inte presenterade vad det var för ostar de bjöd på.
En rolig sak som hände var dock att när servitören kommer med de 3 efterrätterna så förstår han inte alls att de är till oss, för vi var bara 2 personer. Såg riktigt kul ut.
Detta är ett ställe jag varmt kan rekomendera och så fort jag har råd att äta ute igen så tar jag med mig Tobias hit.
Jag va helt anti att det skulle vara glass smak på vattnet, men fan va gott det va. Känns kankse inte som ultimata törstsläkaren, men är man glassugen och vill välja ett nytigare alternativ, kör på denna!!!
Idag blir det först middag med bästis på ännu obestämd resturang och sedan vip-shopping med snittar och mingel på H&M. Vill att klockan slår 16.40 så jag får ta mig in ochmöta uppmin fina vän.
Får jag min nya telefon som jag beställt, och jag hoppas att det då blir lättare att även blogga med telefonen. Bilderna kommer garanterat bli bättre eftersom det är en mycket bättre kamera. Nu håller vi tummarna för att den kommer snarast :)
Erssons är verkligen en av de bästa sakerna som hänt mig när det kommer till mat. Jag har sagt det tidigare, men det är så häftigt vad jag vågar prova på nya maträtter tack vara dom. För ett tag sen så hade de inget som passade mig så jag gav mig på en västerbottenpaj. Den kunde man välja med tillbehör, som bestod av gräddfil, rödlök och sikrom. Sikrom passade bra till det hela. Vart väldigt nöjd med min matutveckling och jag tackar Erssons i Fruängen igen :)
Det känns som mitt andra hem och jag ska utmana mina smaklökar för eran skull. Det kommer självklart bli massor av pastelitos och sangria, men nån rätt från havet ska jag försöka mig på också.
Jag är så sjukt glad över att det är just hit vi ska och jag längtar något otroligt.
Ja, eller Sicilian lemon/rasberry om det ska stämma helt. Ett bubbelvatten från Ramlösa med mindre bubblor och min nya favorit. Hoppas den dyker upp i fler butiker, snarast!
Erssons fortsätter att utmana mina smaklökar. Dom får mig att äta sådant som jag aldrig skulle valt på en meny i vanliga fall. Nu har jag säkert ätit Isterband någongång förut, men jag kan inte minnas det, Va ingen favorit så men den passade väldigt fint med den senapsstuvade potatisen. Fan vad dom kan!
Jag kom, jag fotade, jag åt!
Ja det är typ så jag fungerar, och har efter år av detta beteende valt att göra någonting utav det.
Smaklig måltid!
Kontakt: [email protected]