Vanila är en annan resturang som jag hade läst om innan vi åkte till Kreta. Den låg nära hotelet och passade bra de dagarna när Tobias inte mådde så bra. Här blev det massor av gött vill jag lova.
Till förrätt blev det, tzatziki, saganaki och grillad feta ost. Satt hur fint som helst. varmrätten bestod av fläskfile med svampsås, en sjukt stor portion, med både ris, potatis och sallad till. Galet gott och vi rullade typ hem därifrån. Personalen var VÄLDIGT pratglad och det hade vi lite blandade känslor om.
En misslyckad lunch. Gud jag hade så blandade känslor om maten på hotelet. Ibland var det så sjukt gott och ibland som den här dagen hemskt.
Jag beställde kyckling file med citronpotatis. Jag tycker helt ärligt att man aldrig ska servera kyckling på ben, på resturang. Det är knepigt, fult och tar sån jävla tid att äta. I det här fallet smakade det inte bra heller. Tyvärr.
För att kompensera den hemska lunchen, blev det fruktsallad med glass :)
Den fantastiska utflyktsdagen avslutades med god mat på hotellet och fantastisk utsikt över havet.
Det blev hallomi sallad till förrätt, vilket va lite segt som det ska vara, men hade velat ha lite mer i salladen.
Till huvudrätt blev det kyckling med svampsås, spenat och körsbärstomater. Det smakade fantastiskt gott och även om man första tänkte att man ville ha potatis till, så blev det nog endå bäst utan :)
Till efterrätt blev det en chokladkaka/tårta som inte var så god. "jag ska hålla mig till ost" skrev jag i min lilla bok efter den efterrätten.
På lördagen valde vi att hyra bil och åka runt lite. Vi hamnade till slut i kissamos och vid det här laget mådde Tobias tyvärr inte så bra. Vi tog en snabb, men fantastiskt god lunch nere vid vattnet.
Jag åt den första saganakin och tog en favorit i repris med grekisk sallad. Sjukt gott.
På väg till Kissamos, så blir jag till allas förvåning kissnödig. Tobias ser en vinfakrik och stannar. Där blir det en spontan rundvandring av hela stället och en vinprovning som inte kostade någonting. Helt fantastiskt. Tyckte iof inte om vinet så mycket, men hittade min present till carro där. Köpte även med mig olivolja och oliver :)
Mer av sånt här vill man se i Sverige, det spontana och kostnadsfria (man handlar ju endå när man blir bjuden)
Denna dag hyrde vi bil för att se lite mer av ön, och självklart besöka STARBUCKS!
Vi åkte in till Chania stad, där vi visste att det fanns. Svårt att hitta med bilen, men när vi promenerade runt sen, så uppenbarades den väldigt snabbt. Fantastiskt fin stad, med många mysiga gator.
Starbucks kaffe och bakverk kommer alltid att vara nummer ett för mig, och jag önskar så innerligt att de öppnar ett café inne i Stockholm. På bilden en fantastisk chokladtårta som tog slut alldeles för fort :( Till den vaniljlatte såklart :)
I påsen bakom har jag införskaffat nya starbucksmuggar från kreta och chania. Jag köper alltid deras muggar på alla starbucks jag är :)
I torsdags var jag på IKEA och umgicks med mig själv. Jag valde även att äta själv, eller nästan iaf, hade Anna i telefonen. Det är ju så galet billigt att äta på IKEA, och så är det riktigt gott också.
Det blev fläskytterfile med pommes och bea, tilld et tog jag en ramlösa på flaska och betalade endast 70 kr.
Ni som har läst ett tag eller känner mig, vet att jag inte är så förtjust i fisk. Det är inte mycket jag äter i fiskväg och det är ett under att jag börjat äta skagenröra. Sist vi va på erssons så provade jag på kallröktlax, och det smakade faktiskt helt okej, men klarade inte av att äta upp hela portionen för riktigt så gott var det inte. Tur att Tobias gillade det och fick äta upp mitt också :)
Nu när vi har flyttat så bor vi väldigt nära ett delicato outlet, så man var liksom lite tvungen att kolla in det. Vi kom därifrån med sjukt mycket morotskaka som var nedsatt för att den inte va så fin och så små delicatobollar. De hade även roliga prylar och typ alla olika sorter av deras god saker.
Så äter jag helst inte. Mormors spagetti soppa, krämig champinjonsoppa och gammal hederlig tomatsoppa är det enda som går i mig. Jag kräks av soppa och avstår typ alltid.
När man är hos mormor så får man heller inte BARA soppa. man får fantastisk sallad och kanske lite kyckling också om man har tur. Jag ogillar starkt när det serveras soppa på jobbet och det bara finns tråkig (inte mättande) sallad. man blir inte mätt på soppa, om man inte till soppan äter en massa mackor, och hur mätt håller man sig på det en dag på jobbet?
Vi hade beställt mat på planet både dit och hem. Maten på vägen ner var helt fantastisk, eller varmrätten var helt fantastisk. Det var biffar med potatismos och sås, det var super gott. Sedan var det något konstigt till efterrätt som jag inte åt och till förrätt serverades en skagenröra som var det vidrigaste jag smakat på.
Flygresan hem serverades det också god mat, tyvärr mådde jag inge vidare då och kommer helt ärligt inte ens ihåg vad som serverades. Jag var alldeles för trött så mådde super dåligt.
personalen på vägen ner var lite trevligare och roligare än hem, vill jag tillägga.
Igår kom lass nummer 2. Gud vad jag älskar det här med hemkörningen. Tack Carro för tipset. Första gången fick vi med lite choklad och igår fick vi med en supergod salami och 10% på nästa köp. Coop vet hur man skaffar sig trogna kunder :) Ska lägga in en lyx beställning till löningshelgen, som även är första helgen jag får bada :)
Första dagen på kreta så kom vi inte så långt när vi skulle äta middag. Tobias hade nämligen skavsår, men va snäll och tog sig en bit så vi inte åt på hotellet igen. Vi gick längs stranden och hittade en strandbar.
Där intogs en efterlängtad fetaost i folie som jag längtat mycket efter. Problemet med denna var att dom hade lagt dill på. om det är nått jag inte gillar, så är det dill så jag blev lite missnöjd. Sen så tog jag en grekisk sallad till huvudrätt och den satt hur fint som helst. Om det är något som grekerna kan, så är det grekisk sallad :)
Eftersom det är standard på många grekiska resturanger att de bjuder på något efter maten så blev det även så här. Jag ber alltid Tobias smaka först eftersom jag gärna vill veta vad det smakar innan jag stoppar det i munnen. Jag lärde mig dock att det inte är någon idee att fråga honom för vi känner inte samma smaker. Den här kakan vi fick nu smakade enligt mig massor av kanel(jag gillar inte kanel), men han kunde inte urskilja den smaken :p
Nu är jag på väg in till stan med min fina Eva (som fyllde jämt den 4/10)
Vi ska gå och se Ledin på Cirkus (hennes present från mig) och innan det ska vi såklart äta. Vet inte riktigt vart vi ska, men en uppdatering på vad det blir får ni redan ikväll eller imorogn :)
För några år sedan så hittade jag denna lätta rätt i en folder från arla (om jag minns rätt) Man tar helt enkelt creamfresh i sin favorit smak, blandar med riven ost, skivad skinka, tomat eller gurka, eller vad man nu föredrar, sedan kommer det fina: Man smetar ut det på tortillabröd in i ugnen på typ 150 grader tills de börjar få färg och så vips har man en typ pizza :)
Nu är det dags att planera vider ang mitt kalas. har fått informationen jag behöver för att gå vidare. Jag är super glad för Tobias båda bröder med respektive kommer upp, super kul.
På måndagär så arbetar jag på mitt extra jobb och är där med och driver tjejkvällar, på måndagar. jag la ett förslag förra måndagen om att alla skulle baka något till nästa måndag, och en del nappade på det iaf. Jag har såklart ställt till med chokladbollar (luktar fortfarande smör om händerna)
Så här är mitt bidrag :)
Blev väldigt kladdigt och eftersom jag gjorde receptet på allt smör jag hadde (250g) så blev det många bollar.
Den blev på hotellet. Vi ville utnyttja solen och poolen till max. Där valde jag en ost och skink toast och mozarella till förrätt. jag tyckte att de inte var bra alls faktiskt. hur svårt är det att få ihop en god toast. Till toasten serverades chips och ketschup och mozarellan var ingen mat orgasm den heller. Tobias valde att köpa in vitlöksbröd och de höll god kvalitet :)
Jag hade under tiden vi var där väldigt blandade känslor över hotell resturangen. Ena dagen åt man mat som var så fantastiskt tilllagad och ibland så undrade man bara va fan de höll på med. Servicen varierade så också. Från super duper bra till katastrofal.
Bellinin jag drack till maten va som tur va skit god, och fick mig att glömma den tråkiga maten lite.
Ett plus som jag kan dela ut till resturangen är läget. Helt fantastiskt precis vid vattnet :)
Jag kan bara säga att jag vet hur jag kommer att handla i fortsättningen. Det blir hemkörning från coop. Det va så himmla skönt igår, när jag dessutom va sjuk att få det man handlat (på nätet) hemkört.
De har ju inte allt man annars handlar i butiken, men det viktigaste finns. Det är en så bra lösning, eftersom tobias inte heller gillar att gå i affärer. Sitter redan och planerar nästa beställning...
jag tar gärna emot tips på resturanger eller recept som ni vill dela med er av. jag sitter just nu och funderar mycket på ett ställe som min bästa vän tipsat om. Hon har inte varit där själv än, och jag har såklart redan kollat in menyn. Är väldigt sugen på ett besök på http://www.fondueboden.se/, och då menar jag inte hemsidan utan den riktiga resturangen :)
När Tobias skulle bjuda på mat för första gången i nya köket, så bjöds det på sjukt god mat. Det blev oxfile (som va helt perfekt) och potatis och lök i ugnen, med bea från eriks såser såklart :)
När vi var på besök på farmors landställe på Ingarö, så bjöds det på en het fantastisk gryta. En kycklinggryta som inte smakade curry (tack) och som serverades med mango shutney. Super smarrigt :)
Tack farmor för den goda maten, och för allt annat du hjälpt till emd och ställt upp med på senaste <3
Jag hade läst på en del om resturanger i Platanias innan resan. Ett av tipsen va en italiensk resturang, och jag tänkte nog inte så mycket mer på det. Det lustiga var att denna resturang var en av de första man passerade på väg in mot "centrum" så vi valde redan andra kvällen att äta där. GALET va gott det var, helt sjukt gott och vi åt massor. Vi återkommer hit flera gånger, men nu tänkte jag bjuda på bilder från första middagen på denna fantastiska resturang, som förresten heter Zafferano.
Det började med en fantastisk god mozarella/avocado(tomat/soltorkattomat orgasm och det godaste vitlöksbrödet.
Efter detta fantastiska förspel var det dags för varmrätten. Tobias åt kött med dijon senap som smakade riktigt bra. jag däremot fortsatte i orgasmens anda och åt pastakuddar fyllda med riccotta och spenat och så parmesan på det, såklart! helt jävla underbart gott.
Till efterrätt var jag ju tvungen att slå till på en tiramisú, som tyvärr var lite av en besvikelse. Men det va inte så dålig att den inte gick ner :)
Der fina på den här resturangen är att man får fantastiska chokladtryffel bollar efter maten, tillsammans med en väldigt trevlig likör. Stort plus för det :)
Helt fantastisk resturang som jag VERKLIGEN rekomenderar om man har vägarna förbi Platanias/Kreta :)
Ibland hemma hos mamma och pappa så bjuds det på hemma gjor pytt. Den är helt galet god och jag ska så småningom ta tag i att börja göra egen hemma. Han brukar ha i sidfläsk, korv, oxfile, potatis och lök. Fantastiskt gott och så ägg till såklart och för min del dijon senap som gör fler och fler inslag i maten hos mig :)
Jag har för mig att cafet vi va på hette muffins fabriken, men jag hittar den inte på nätet. Den här låg på drottninggatan (på en hörna) och kommer nu att få en fet diss av mig.
Jag och bästis fick ett trevligt bemötande, trots att vi krånnglar och inte kan bestämma oss. Hur som helst vi blir serverade våra hälsotallrikar och mumsar på för fullt, tills Carro hittar ett hårstrå i maten. Så ofräsht. Hon går för att berätta detta och säger att hon tappat aptiten, men de envisas med en ny portion. Hon får en ny portion, men utan de godsaker vi hade beställt innan. Hur svårt ska det vara att bara fråga kunden hur den vill bli kompenserad, så att det blir bra?
Nu till det värsta, toaletten. Jag är glad att jag gick på toa efter att jag ätit, för jag hade inte stoppat i mig något efter det besöket. Det är utan tvekan den vidrigaste toaleten i Stockholm och då har jag gått på de flesta i olika grader av standard. Jag kommer ALDRIG sätta min fot där igen, och jag rekomenderar er starkt att inte besöka dem.
Det ska vara rent där man äter och skiter. När de inte kan ta hand om toan, så undrar man ju ännu mer hur det går till i köket? Jag ska nämna att toaletten va inte äcklig för att någon innan varit dålig i magen, utan den va äcklig ändå.
När man inte fått äta på VÄLDIGT länge, ja då smakar tom sjukhusmaten VÄLDIGT gott.
Jag är lite som skalman. Jag har nämligen också en mat och sov klocka som behöver funka för att jag ska få ordning i vardagen. Jag sover självklart bara på natten (minst 8h, om jag ska fungera), men maten oj vad den styr hur jag mår. Jag BEHÖVER äta frukost, jag MÅSTE få i mig en bra lunch och OM jag inte äter middag i tid, jag då blir jag på dåligt humör.
Så när jag skulle göra ett ingrepp för 3 veckor sen och behövde fasta från 24.00 och fram till ingreppet som jag inte visste när det skulle äga rum, så var det minst sagt jobbigt. Jag åt eller drack alltså ingenting förns jag skulle svälja ner några tabletter med vatten en halvtimme innan de körde iväg mig till salen, då va klockan 08.45.
Sedan dröjde det väl till ca 11.00 nånting och då fick jag dricka och äta, och då smakade dessa mackor helt fantastiskt :)
Safften och vattnet gick dock inte ner så bra, och mamma var snäll och donerade sin ramlösa smultron till mig. Det var nog den som fick mig på fötter snabbt, så vi fick åka därifrån.
Alla mina tankar går just nu till mitt stundande öppethuskalas som jag ska ha i november. Nu tänker ni säkert att jag är knäpp men datumet bestämde jag redan i sommras och sedan dess har det funderats och planerats och snart måste inbjudningarna ut så nu gäller det att ha fokus.
Det blir inbjudningar via sms, och vissa vet redan om det eftersom jag berättar det för alla som kommer att bli bjudna när jag träffar dem. Jag väljer att köra sms inbjudningar för annars hade jag lagt sjukt mycket tid på den layouten och vill lägga mest fokus på vad det ska bjudas på.
Eftersom det är öppethus (och det har jag för att alla får inte plats samtidigt) så behöver man ha tilltugg som klarar sig framme lite längre, och sen ska det bestämmas dryck och sånt också. jag tror jag blir galen, jag är ju ingen mästare i köket heller :p
Är det någon som vill komma med tips och ideer så vore det fin fint. jag vill helst ha en lite röd tråd, men vi får se om det funkar?
Måste fortsätta kolla grejer på nätet nu , bye 4 now.
Jag tänkte som mitt första inlägg om Greklan berätta om frukosten på hotellet. Frukost sägs vara den viktigaste måltiden på dagen, så den bör ju vara den godaste.
Jag tycker nog att det här var en av de bättre frukostar jag varit med om. Jag tröttnade iaf inte under hela veckan. Det fanns fetaost till frukost och det är ju en hit. Sedan så var det att de serverade pannkakor med nutella och sylt. varanan dag amerikanska pannkakor och varanna vanliga, med samma tillbehör. Fantastiskt gott. Åt väldigt goda mackor också, fast utan smör, eftersom jag inte fattade hur man använde deras smörslev :p
Det blev även en hel del frukt och grönsaker och väldigt gott kaffe.Ett litet minus var att de varannan dag serverade pan a chocolate och varannan en variant med russin, och eftersom russin inte är någon favorit så blev de dagarna lite hälsosammare men lite ledsnare också.
Innan vi åkte till Grekland så bjöds det på en favorit hemma hos mamma och pappa. Kyckling m nudlar :) En stor favorit som har gästspelat på både kalas och studentfest, sjukt gott.
Jag är inte jätte förtjust i bullar. Jag har alltid älskat mammas kanelbullar och där är en del i hela kärleken att det luktar så gott och man får äta dem när de är nygräddade och varma. Utöver denna härliga upplevelse så väljer jag typ aldrig en kanelbulle till fikat.
Men så en dag när jag var inne i city med min bästis så skulle vi i vanlig ordning köpa kaffe på espresso house och framför mig står det kardemummabullar med blåbär och nån slags pecannöttsbulle, eftersom jag blev såld på det där med blåbär och kardemumma och jag vet att Tobias är förtjust i pecannötter så valde jag att ta en av varje plus en kanelbulle, allt för endast 49 kr, och tog med mig fikat hem.
Tobias var först på sin bulle och han älskade den, han åt även halva kanelbullen som han också gilla. När sen jag skulle äta mina bullar så var det en ren fröjd för gommen. Den där blåbärs/kardemumma bullen är bland det bästa jag ätit. Helt galet, och inte ett dupp torra, bara alldeles, alldeles underbara.....
Ser lite mosiga ut på bilen dock, då de legat på varandra ett tag..
Ta er till en espressohouse och missa inte deras fina erbjudande på fantastiska bullar!!!
Jag kom, jag fotade, jag åt!
Ja det är typ så jag fungerar, och har efter år av detta beteende valt att göra någonting utav det.
Smaklig måltid!
Kontakt: [email protected]