Igår så va jag galet hungrig och valde att hoppa av och äta på donken. Satt där själv med ett sommarprat i lurarna och lyckades koppla bort allt för en stund. jag älskar mcdonalds, men har lyckats hålla mig borta i 3 veckor nu.
Frukost ingick 2 dagar när vi va på Kosta Boda Art Hotel, men tyvärr var den inte så imponerande. Jag saknade faktiskt pannkakor eller våfflor och mer gott bara, Den kändes för tunn. Jag älskar att bo på hotel och eftersom detta dessutom ska vara lite finare så blev det en ganska stor besvikelse.
Jag har varit så nöjd nu när jag jobbar på sommar fritids, för jag har fått mina vegetariska biffar mer än fler gånger. När jag jobbade på den skola vi är på nu så älskade jag när vi fick dessa. PÅ den skolan jag är nu så har inte den vegetariska maten imponerat så mycket, så jag är glad att vara tillbaks även fast det är en kort period.
Det är brocoli och morrötter i och så ost, dom är sjukt goda. TACK köket!
Då blev det middag i glasbaren (som inte va så imponerande). Personalen här va inte så angelägen om att servera oss eller ta bort eller fråga hur maten smaka, vilket va en besvikelse.
Hur som helst jag åt grillad ryggbiff, med stekt sidfläsk, champinjoner och rödvinssås, till detta serverades oskaladfärskpotatis.
Jag va lite skeptisk till maten först men efter att smakat på Tobias äckliga köttbullar så va min rätt helt plötsligt jätte god. Tobias tyckte om köttbullarna, men jag höll på att kräkas så äcklig den va. Usch. Det stekta sidfläsket till min rätt va galet gott, sen så såg potatisarna så jävla tråkiga ut. Betalar man 300 kr för en rätt så borde man piffa till potatisen lite.
Efter detta så valde vi att äta en varsin efterrätt, jordgubbar från Öland, hemlagad glass och italiensk maräng. Denna efterrätt smakade gudomligt, bland det godaste jag ätit, Tobias älskade den också. Det vattnas i munnen bara jag tänker på den. Sjukt gott.
Så minus för personalen i barnen och den tråkiga potatisen och ett stort plus för den fantastiska efterrätten.
Då blev det middag i glasbaren (som inte va så imponerande). Personalen här va inte så angelägen om att servera oss eller ta bort eller fråga hur maten smaka, vilket va en besvikelse.
Hur som helst jag åt grillad ryggbiff, med stekt sidfläsk, champinjoner och rödvinssås, till detta serverades oskaladfärskpotatis.
Jag va lite skeptisk till maten först men efter att smakat på Tobias äckliga köttbullar så va min rätt helt plötsligt jätte god. Tobias tyckte om köttbullarna, men jag höll på att kräkas så äcklig den va. Usch. Det stekta sidfläsket till min rätt va galet gott, sen så såg potatisarna så jävla tråkiga ut. Betalar man 300 kr för en rätt så borde man piffa till potatisen lite.
Efter detta så valde vi att äta en varsin efterrätt, jordgubbar från Öland, hemlagad glass och italiensk maräng. Denna efterrätt smakade gudomligt, bland det godaste jag ätit, Tobias älskade den också. Det vattnas i munnen bara jag tänker på den. Sjukt gott.
Så minus för personalen i barnen och den tråkiga potatisen och ett stort plus för den fantastiska efterrätten.
På lördagsmorgonen så häver jag ur mig att, "idag skulle jag vilja äta en sjukt god kanelbulle" Något som jag annars inte väljer om jag fikar. Efter ett cafe som var den största besvikelsen jag varit med om, vågar vi endå chansa på att åka ner till ett stenungsbageri. Där hade de inte så mycket att välja på men Tobias tar en kardemummabulle och jag väljer då en kanelbulle.
Det va en av de godaste kanelbullarna jag ätit och mitt humör blev genast bättre. De som arbetade där var dessutom väldigt trevliga och utanför slängde turister med roliga meningar. Jag skrattade gott åt folk när vi satt där. Ibland kan man bara inte hålla sig....
Det första stoppet på våran resa var hemma hos Tobias föräldrar.
Där bjöds det på god mat bestående av en mycket god potatissallad och grillad fläskkarré.
Det bjöds även på ett väldigt trevligt sällskap och undethållning i form av hur man får Charlie att äta sin mat, mycket underhållande.Jag har aldrig själv beskådat när man nekar ett barn mat för att det är enda sättet att få dem att äta.
Det första stoppet på våran resa var hemma hos Tobias föräldrar.
Där bjöds det på god mat bestående av en mycket god potatissallad och grillad fläskkarré.
Det bjöds även på ett väldigt trevligt sällskap och undethållning i form av hur man får Charlie att äta sin mat, mycket underhållande.Jag har aldrig själv beskådat när man nekar ett barn mat för att det är enda sättet att få dem att äta.
På vägen ner till kosta, så stannade vi på ett mysigt wärdshus i Ramkvilla. Det bjöds på 2 olika rätter till lunch och vi tog en av varje. Tobias åt scnitzel och jag kycklingspett. Båda rätterna var mycket goda, och det fannas också en riktigt bra salladsbuffé, mjuktbröd och kaffe och kaka. Helt klart värt ett besök om man åker förbi igen.
Maten gick på 175 kr för båda, riktigt bra tycker jag.
Det här stället är så dåligt att det blir omnämnt fast vi inte ens åt någonting där. Jag har aldrig varit med om sämre service. Först var kön lång, och när man väl kommer fram till kassan då ska hon springa iväg och göra en massa andra saker. Man kanske ska välja om man vill bedriva café eller bed and breakfast, i alla fall dom här för de klarade uppenbarligen inte av att ha 2 verksamheter.
Tobias ledsnar rätt snabbt när sånt här händer, och jag brukar ha rätt bra tålamod, men när jag då säger NU GÅR VI, då har det fan gått långt.
HELT JÄVLA VÄRDELÖST EDIT OCH JULIA BED AND BREAKFAST PÅ ÖLAND!!!!!!
När vi va på Öland så ville Tobias självklart äta kroppkakor, då det är något han åt som liten. Tyvärr smakade dessa för mycket kryddpeppar och va ingen hit. Jag vågade inte smaka, men lovar att göra det den gången han äter och tycker om.
Nu är vi hemma från våran lilla roadtrip. Vi har hunnit med en hel del, speciellt i matväg. Ni har en galen diss och en fantastisk efterrätt att verkligen se fram emot. Uppdaterar så gott jag kan. Vi hann med en trip till bla Öland.
I mitt huvud finns mest nästa resa, den till Umeå, jag behöver verkligen få energi och den brukar jag alltid få där.
Kan tilllägga att det var väldigt skönt att bo på hotell, då det var större än på våra för tillfället 22kvm.
Jag var där förra måndagen med Eva och Barbro för att umgås och äta gott. Vi beställde in en flaska rött, fantastiskt gott vin.
Sedan så körde jag på kött denna gång och måste nog tyvärr säga att jag inte blev hel nöjd (bad om medium fick welldone), men eftersom jag tycker om stället så mycket så lägger jag inte så stor vikt i det utan kör på pasta, sallad eller pizza nästa gång. Smakade nämligen på barbros pizza (min mage har ju ingen botten) och den va väldigt god. Eva körde på en carbonara och hon såg nöjd ut (jag smakade inte på hennes mat).
För att veta att jag avslutar så beställde jag in deras tiramisú till efterrätt. Så sjukt gott.
Jag älskar när jag går på bio och någon barnfilm nydligen haft premiär. Då kan man alltid köpa en meny med en plastmugg. Denna gång blev det en iceage meny och man fick förutom läsken i den fina muggen, popcorn och ett kortspel. Allt för 59 kr, det är helt fantastiskt!
Jag tog mozarella brödet till förrätt och Tobias tog en toastskagen och dessa var det inget fel på,
de smakade väldigt gott båda 2.
Sedan så åt Tobbias tournedou med potatisgratäng och han fick i sig det väldigt fort så det var en hit. Jag åt oxfilepasta som skulle smaka dijon, något som jag inte alls märkte av tyvärr. Känndes lite för mycket pasta, lite för lite gött.
Vart lite missnöjd helt enkelt, men vet ju nu att jag inte ska ta pasta där igen utan hålla mig till köttet som man alltid blir nöjd med.
En väskfavorit är något gott som är litet och gött, lätt att ha med sig helt enkelt. Helst något som gör att man inte smitter in på pressbyrån och köper choklad, för att man är sugen.
De här är perfekta, goda och väldigt lätt att ha med sig
Sist jag var hos min mormor fick jag med mig pisto hem. pisto är en gudomlig grönsaksröra som min mormor kokar ihop i flera timmar. Den är lite söt i smaken och alldeles underbar. När jag är hos henne äter jag den till kött och hemma till lite bröd. Jag lyxsade till det med chorizo, som jag också fått av mormor. Riktigt gott.
I söndags blev det asiatisk buffé på resturang flower city. Den va faktiskt bättre än vad jag trott, eftersom jag inte är något fan av asiatiskmat. personalen var rätt virrig och svår att förstå, men maten var helt okej. De hade mina favoriter nudlar med grönsaker och kyckling med cashewnötter. Riktigt bra var efterrätten också glass med strössel och olika göttiga såser och en god kaka typ sockerkaka. Passade perfekt med glassen.
Buffén på flower city kostade endast 139 kr exkl dryck. Det fanns olika rätter konstig sallad med citron i och sushi för den som äter rå fisk :) helt okej ställe!
När jag ock Tobias var på bio i helgen så blev det lunch på O´learys först. Jag tyckte inte att maten var någon höjdare, men det kan också bero på att jag inte mådde så bra. Men om jag utgår från vad jag tyckte (även om jag va lite krasslig) så tyckte jag att det var lite för salt och lixom för mycket pasta.
jag tycker generellt att det inte ska vara för mycket mat på talriken och vill man ha salt mat så kan man salta själv. Eftersom jag tycker såhär, så va det här ingen höjdare. Maten ska se tilltalande ut på tallriken.
Ett plus var den trevliga servitrisen!
För den som undrar vilken film vi såg, så var det faktiskt MIB3 som var väldigt bra.
Så heter det nog, inte riktigt värt att lägga på minnet riktigtt.
Jag och min vän Astrid tog en väldigt trevlig promenad i Tullinge för några dagar sen. Målet var en fika på cafet vid Tullingesjön. Efter mycket promenerande så kom vi fram.
Vi var där kanske 17.20 och hon i kassan var väldigt noga med att berätta att de stänger 18.00. Nu är det så de jobbar, men personligen så fattar jag inte hur man kan stänga ett cafe vid den tiden när solen strålar och det kommer fler och fler kunder. Jag tycker att de borde ha en skylt som säger att de har öppet längre vid fint väder, men det aknske bara är jag som jobbar så.
Om vi struntar i öppettiderna så var det inte speciellt bra service heller. När jag skulle gå in och köpa glass så fannas ingen där, så jag struntade såklart i det. Min sallad jag köpte smakade inte så värst gott och nu kommer det igen, varför har man inte vitlöksdressing? Haha, komemr aldrig att släppa detta.
Tur är i alla fall att jag hade Astrid med mig. Det var en super mysig kväll och vi fortsatte att promenera runt bland husen i Tullinge efter fikat. Tur var att när jag kom hem (som förra veckan var Riksten) så möttes jag av färska jordgubbar och en gosig katt.
Passar på att slänga in ett tack till bästis också för att jag fick bo där <3
Jag är ingen läskdrickare och har tom märkt på senare år att jag undviker att dricka alkoläsk (något som förut var en favorit) Jag tycker att det är för sött och beskonar mina tänder från detta. OM jag nu ska dricka läsk så blir det cocacola, absolut inte Pepsi, jul/påskmust och då alltid bara ett glas inte mer, eller så blir det den nya lite lyxigareläsken från Italien. Denna hittade jag först hos erssons i fruängen, men har nu även hittat den på Ica Kvantum i Liljeholmen. Vad den heter får ni läsa på bilden :)
När jag tänker efter har jag nog skrivit om dessa förut, men de är värda en repris tycker jag :)
Just nu befinner jag mig som tidigare nämnt inte hemma, vilket tyvärr resulterar i sämre uppdaterng. Det finns dock massor att se fram emot här på bloggen.
19-23/7 så åker jag och Tobias på lite roadtrip ner mot småland. Vi ska bla bo på Kosta Boda Art Hotel.
3-5/8 så drar jag till fantastiska Holmsund (Umeå), och därifrån brukar jag ha mycket att skrva om i matväg :)
23-31/8 Så bär det äntligen av till Kreta (Grekland), gud vad jag ska äta då !!!
Som ni märker så kommer det bjudas på mycket härliga matupplevelser i sommar, fantastiskt tycker jag.
Jag och Tobias var förbi ett litet centrum i Haninge som heter Port 73 (om jag minns rätt) Där valde vi att äta lunch på Chill Inn (tror det va så). Det började med att dom inte hade vitlöksdressing, vem har inte det lixom? Sedan så var det lite tonlägen som jag ogillade, men det lustigaste var brödet jag fick till min sallad (kolla bilden) Jag menar hur svårt är det att ha ett gott bröd till salladen? Tobias var nöjd med sin paj iaf och jag va rätt nöjd, men magen vahungrig snabbt igen.
Det här va inte helt godkännt enligt mig och sen så tycker jag att om man frågar vad det är i salladen så tycker jag att man ska nämna att det är böner till. Böner är ju faktiskt inte en "vanlig" ingridiens i sallad, eller?
Jag befinner mig just nu i ett lugn på annan ort, så det blir dåligt med uppdatering. Jag har dock massor av gott på lager så, så fort det finns mer tid och tillgång så kommer det mera. Håll ut mina få men trogna läsare!
När jag såg denna så såg jag bara att dt stod mat... Typical.
Igår var det bestämt att äta ute, och det blev att vi gick till Landet. Tobias har velat gå dit länge, men de brukar ha en så knepig meny. Menyn nu var lite bättre. Jag åtgrillad majskyckling med rostad sharlottenlök, färska ärtor och senapsskysom tyvärr inte smakade så mycket. Tobias åt en kött macka med honugsglaserad ölmarinerad fläsksidaa från Rocklunda som va tillagad i 12h, till denna fick han roman sallad, aioli någon slags paprika och äppelkompott. Han tyckte den var väldigt god (en stark 3 av 5). Jag tycker att dom lagar väldigt good mat coh jag förstår maten, men jag blev inte så där imponerad som jag hade hoppats på. inte tillräckligt med senapssmak, och det borde varit mer lök.
Efter detta åt vi ost 2 st olika som var helt fantastiska. Jag satte även i mig en efterrätt bestående av jordgubbar, grädde och maränger (som det borde varit mer utav)
Efter detta så beställdes det in en förrätt till. Små spanska chilis som va lite friterade och väldigt sallta. Gott var det i alla fall.
Det absolut godaste av allt under denna måltid var ett pyttelitet bröd (som jag inte fick med på bild) som var helt galet gott.
Servicen var helt fantastisk och hela stämningen var super härlig. Det är ju så synd att man inte får den där wow faktorn, som det verkligen känns som att man ska få.
Deras meny:
Jag kommer gå dit igen och bara mumsa bland smårätterna och osten :)
I tisdags var jag och åt på Hermans (standard) med 2 vänner. Det var grill buffé och massor av gott (som vanligt) Lite jobbigt dock att det var sånt meck med att en del av matten hämtade man ute nedför trapporna och den mesta maten inne som vanligt och sen så ligger toaletten ytterligare en våning upp. Ni förstår vilket spring det blir. Sen tar det ganska lång tid i kön till kassan också, vilket är ett minus. Annars så var maten väldigt god och favoriterna denna gång är inte potatis och tzatziki, utan deras lasange och såklart grillade majskolvar :)
Jag tror att efterrätterna har blivit mindre, för denna gången fick jag i mig en helt själv. En fantastiskt gott Belgisk chokladtårta med vispadgrädde. MUMS!
Sist vi va uppe hos mamma och pappa så bad de Tobias göra skagenröra (då någon sagt att han va bra på det). Vi stod dock inte för räkskalande denna gång. Den blev iaf minst lika god som sist och fick bara positiva kommentarer. Jag ville faktiskt helst äta en toast till, men röran va bara en av 5 rätter denna kväll.
I Midsommarkransen ligger en super härlig resturang, med en mysig uteservering. Vi äter där lite då och då, eftersom jag tycker att det är riktigt bra mat. Sist vi va där så va jag lite halvt i exstas efter. Det blev fläsknosset med mixsallad, pommes och bea för mig ( det va helt gudomligt) och Tobias han körde på en carbonara, som var riktigt bra.
Nu ska jag ge ett stort plus till denna resturang också. Extra parmesan dör upp innan ens varmrätten var serverad. Bra där! Klart man vill ha extra ost när det erbjuds.
Här om dagen så fixade jag till en väldigt god, typ sallad. Jag hade rostbiff som jag gjorde till småbitar, lite potatissallad, paprika, tomat, mozarella och en avoccado. Något som vissade sig vara en väldigt bra kombination, då jag höll mig mätt resten av kvällen. Blir nog en repris ikväll faktiskt.
Igår var jag och Carro på dejt. Vi ses typ knappt på sommrarna och behövde ses ordentligt innan. Vi åt middag på en helt fantastisk resturang i Huddinge. Precis en sån resturang som jag skulle vilja ha på gång avstånd från min bostad. Vi åt oxfilepastan båda 2, och extra parmesan var inget proböem att få vilket är ett stort plus.
Till efterrätt blev det olika saker. Jag tog Tiramisun och Carro Pannacotta. Jag gillade min mest och hon tyckte att hennes var godare. Ibland tycker vi inte lika faktiskt.
Casa Buongiorno har vunnit en speciell plats i min matvärld, och det är nästan så att jag vill flytta till Huddinge. Måste även dit snart igen och pröva något annat på menyn :)
Den senaste tiden har det inte funnits möjlighet till att laga mat hemma, eftersom vi är mitt uppe i feber och flytt. Det har därför blivit 2 besök hos Erssons i Fruängen. Ena dagen blev det pannbiff med tzatziki och potatis och i onsdags blev det kalvfärsbiffar med gräddsås och stekt färskpotatis. Fruktansvärt gott och man får med sallad och dressing. Det bästa av allt är ju att de värmer maten åt en och att man får med platsbestick.
Deras drickor man kan köpa där är grymt goda med. Jag köper mest deras mineralvatten och Tobias han gillar deras mandarin dricka. Det är något Italienskt märke tror jag.... Ska ta bättre bild och ge lite mer tips på vart de kan köpas senare :)
Nu ska jag berätta om en väldigt god whiskey. Det är nämligen den svenska whuskeyn Mackmyra. När vi va på SPS så hade de ju till min glädje flera av deras whiskeys som man kunde köpa och smaka. Jag valde att smaka en som inte går att köpa på flaska och en lite mer sommrig whiskey. Jag valde att bara smaka på 2 st, då jag redan fått i mig en del alkohol. Hade jag hittat detta först, hade jag stannat där, eftersom jag gillar whiskey.
Båda var riktigt goda och jag ska beställa med mig Mackmyra whiskey från taxfreen,
Igår spenderades kvällen hos min morbror tillsammans med hans tjej, hennes bror, hans kompis och min kusin. Det bjöds på ett fanstastiskt plockbord med skinka, salami, en galet god fetaoströra och så lite till. Tilltuggen var fantastiska men matchen blir endå kvällens höjdpunkt. Mitt älskade Spanien är i och med em vinsten igår det första laget som vinner 2 em på raken, 3 mästerskap på raken, bäst målskillnad i em final och min älskade Casillas är först att vinna 100 landskamper. Jag är så sjukt glad.
Nu tar jag stolt på mig min Spanien tröja och går till jobbet!
Riktigt god, nyttig och fräsh sallad få man om man handlar på grendrizle i Täby centrum. Är det någon som vet vart de har flera ställen säg gärna till. Saken hör till det att deras senaps&honugnsdressing är en av de godaste jag ätit. Denna gången innehöll min sallad: kyckling, fetsost,tomat,brocolli,matveteinlagd rödlök och avocado. Och så dressingen såklart!
Om jag åker förbi Täby centrum på väg hem till mina föräldrar, så hör det till att köpa kardemummalängd på Gateau. Det gjordes även denna gång. Till mig själv köpte jag deras månadensbulle som innehöll choklad och vanilj och var fantastisk god. Mums.
I fredags åkte jag och Tobias upp till mina föräldrar (vi försöker att sova borta när det går). Där var även mammas barndomskompis och spn på besök. med sig hade de, granbarksost från en gård nånstans uppåt. Detta är något jag aldrig ens hösrt talas om tidigare och va lite skeptisk om jag ska vara ärlig.
Osten ställer man in i ugnen så att den blir härligt kletig och sen ska en skvätt vittvin i där om jag inte minns fel. Sedan så doppar man grönskaer eller bröd i osten. Kan tilllägga att det inte luktar speciellt gott när detta är varmt.
Smaken då? Jo annorlunda. Vi hade delade åsikter om jag säger så. Min morb´ror föreslog sen att äta osten med hjortronmarmelan och då blev den helt annorlunda. Båda sätten var goda och hela upplevelsen var väldigt unik. Jag har ju faktiskt aldrig ätit fondue.
Helt klart en härlig upplevelse och skulle jag bli bjuden igen så tackar jag självklart ja. Det är ju endå ost!
Jag kom, jag fotade, jag åt!
Ja det är typ så jag fungerar, och har efter år av detta beteende valt att göra någonting utav det.
Smaklig måltid!
Kontakt: [email protected]