Det var väldigt länge sen jag var så mätt som jag är just nu. Det va ca 5h sen vi åt en fantastisk middag med sjuka efterrätter på Cirkus och fortfarande helt proppis.
Jag och Tobias har varit och sett The soundtrack of our lives och innan åt vi på cirkus resturang, man kunde boka det när man köpte biljetten. Vi tog båda Oxfiléspett med vitlökssmör samt portvinssky och pommes frites till huvudrätt men skilldes åt till efterrätten. Där valde Tobias en helt galet god chokladtryffel tårta med rabarber kompot och nån slags vaniljmousse/grädde till. Jag åt kvällens dessert som var en hallon pannacota med ett tjockt ljuvligt lager av choklad, till det någon form av flarn och färska bär.
Jag unade mig även en irish coffe :)
Och för er som inte vet vilka The soundtrack of our lives är, så kommer här ett smak prov.
Gpr och se TSOOL live om du har möjlighet och se till att du bokar bord och äter på Cirkus nästa gång du ska dit på spelning/show!
Min mormor är från Spanien om någon nu undrar vad hon har fått sin mattalang ifrån. I veckan när jag var där och åt så bjöd hon på sin ölkyckling med pasta. Hon kokar alltså kycklingen i bla öl och den får en super god smak. Till detta självklar en massa grönt.
Jag ska vara helt ärlig nu. Jag älskar att äta på resturang, bli bort bjuden på middag och att köpa med mig god mat hem. Så är det! Jag har perioder när jag gör mer i köket, men faktum är att det oftast är Tobias som lagar mat här hemma. Han tycker att det är roligare helt enkelt. Igår så köpte jag med mig en sallad man plockar ihop själv från ICA Kvantum i Liljeholmen. Den ICAn är verkligen en av de bättre. Jag tycker om att åka dit och bara gå och kolla bland hyllorna. Igår fick jag som sagt med mig sallad hem, satt riktigt fint!
Fy fan vad jag älskar tapas. Härliga blandningar av massor av olika saker att välja på. De här bilderna är från Gran Canaria. Där hittade vi ett ställe med massor av gott, favoriten blev typ choritso i något firterat, har glömt bort vad det heter bara för att jag ska skriva det. KOmmer nog på det någon gång, gott som fan iaf.
Jag måste ju faktiskt bara flika in att en av mina "gamla" ungdomar är med och tävlar i OS i sommar. Nu tänker ni att det hör inte till ämnet, och nej inte så mycket, men det råkar vara så att hans ansikte är på mjölkpaketen. Hur många hamnar på mjökpakenen???
Jag och min bästa vän Carro brukar ta oss på lite olika vip kvällar. I onsdags så var det H&M som bjöd in till vip kväll för medlemar, för att få förhandstur på Fashion against aids kollektionen. Tyvärr så blev jag inte så imponerad av deras tilltugg som förvisso bestod av nachos och 4 oliak dippar. Sedan var det cola light som var med och sponsrade och det är ju ingen hit. H&M brukar annars ha VÄLDIGT goda snittar och cider mm att bjuda på, det var en besvikelse denna gång helt enkelt...
Om man är i Stockholm och är sugen på en lätt och god lunch så rekomenderar jag T.G.I.F Kungsträdgården. Här brukar jag och min bästa kompis ofta stanna när vi vill äta någonting gott. Det vi alltid äter är sesame jack chiken strips. Till detta rekomenderar jag en av deras drinkar, kanske rent utav min favorit Tom Collins. Dom har även en massa andra goda smårätter som är trevliga att beställa in fler av och dela. Man blir mätt på det också vill jag lova.
Eller jag älskar all ost, men friterad ost är jävligt fint.
Det enda jag äter på max är friterad ost, om jag inte måste äta något mer matigt och då blir det chikenbits. Har aldrig fått en fräsh hamburgare därifrån och har gett upp hoppet.
Vi måste ju värma upp inför semestern. Som jag sagt tidigare så kommer det att bli mycket ost för min del. Jag åt sovlaki på fläskfile, tog ett extra grönsaksspett, saganaki(friterad ost) och sen en bondsallad till dagen efter. Galet gott och värt varenda öre.
Eller rättare sagt, mammas morotskaka. Jag är ingen morotskaka fantast och detta beror nog på mitt smygätande av morotskaka när jag jobbade på Stockholmsmässan. Jag tröttnade helt enkelt. Men mammas är fin, tycker den är mycket godare än den man köper på cafe. Hon lyckas verkligen.
I helgen så har vi besökt mamma och pappa igen. mamma var ju tydlig med att jag skulle ha med mig mina cupcakes, och det hade jag. I massor. Så nu har jag ledsnat. Sorry men jag är väl ingen cupcakes fantast....
Ska ni köpa dem så pröva den med lakrits och hallon smak, för den var nog fan godast :)
Igår åt vi en super god köttfärsgratäng hemma hos mamma och pappa. Den är galet god och bör ätas oftare. Till det hade mamma gjort salad och pappa köpt dyra svenska tomater.
Längtar redan till nästa gång vi ska till mamma och pappa.
Måste även slänga in ett tack till pappa som lärde mig byta däck idag! Tack!
Igår lagade Tobias en jätte god fläskfile gryta som han brukar göra.
Man har fläskfile, lök, vitlök, paprika, som man steker och sen häller man på grädde och chili/paprika cream fraiche. låt det puttra ett tag och så vips så har du en underbar gryta.
Tobias är jätte duktig på att laga mat och han brukar ha dijon senap i också, något han tycker om att ha i maten :)
Till detta kan man ha ris, pasta, potatis eller som jag mozarella :)
Det är ju så galet gott att äta hos mormor. Finns ingen som kan tilllaga kött som hon. Jag får alltid massor av gott till också, som melon, stekta champinjoner, avocado mm.
Jag äter faktiskt hos min mormor en gång i veckan, och det är ju självklart inte bara för maten jag är där. Hela hon är helt fantastisk och jag gillar att hänga med henne.
Igår blev det fika/middag med goda vänner på fiket i Tullinge. Jag åt sallad, Eva paj och Astrid en speciall macka (hon är vegan)
Väldigt bra service och helt okej pris, dock tycker jag att dom kan utöka utbudet till salladen som man väljer själv vad man vill ha i. Blev inte mätt och det tycker jag man ska kunna bli på en sallad.
Mini cupcaksen från Cupcakestockholm är ju faktiskt lite som pastelitos, och därför en ny favorit. Bra service, söta påsar och otroligt goda små cupcakes. me like alot!
När jag var där prövade jag 2 st en med brownie och passions smak och en med kola/daim/vanilj och marsmalow...
Carro prövade den brownie och en med hallon, rabarber smak och kardemumma smulor. Hon var också väldigt nöjd.
Jag spinner vidare på bröd med pålägg i ugnen. Kanske inte så så nytt för de flesta men för mig är det. Idag skivade jag baguette smetade på pesto, la på mozarella och sen en skiva tomat. Blev super gott.
Nu spinner jag för fullt på vad jag ska servera när jag fyller år. Har gått från cocktail party med fin kläder till tapas fest med sangria...
Jag köpte med mig en super fin sallad från Stories Götgatan igår efter vi varit på seminarium. Alla deras sallader var med pasta, så bad att få utan och med fetaost och avocado istället. Det blev inte dyrare och den var super god.
Kycklingsallad med fetaost, avocado och basilikacreme.
ja det har jag provat på (tack vara Carro) och det var speciellt.
Det var en av våra dagar som vi anordnar när nån av oss ska firas. Vi satt där med utsikt över stockholm och kände oss extra lyxiga. Man beställde in ett litet frukostpaket om jag minns rätt. Gott var det iaf och väldigt bra service, men det förväntar man sig efter vad det kostar...
Tills vi åker till Grekland. Jag längtar så mycket till osten och tzatziki så att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Ost är min grej och i grekland tänker jag testa allt med ost... 125 dagar kvar, gud vad jag längtar!
Jag berättade tidigare att jag skulle utveckla den varma brieosten, och det har jag gjort.
Jag skivade brödet droppade på lite oliv olja, la på brieosten och sen honung över det och in i ugnen. Jag älskar det och kommer garanterat göra om det och leka med det ännu mer. Tobias tyckte inte om det lika mycket som jag, men sen är det också jag som är den största ostfantasten av oss båda...
Ja eller hela lördagen var faktiskt inte så underbar, mest maten som gjorde den extra bra. Vi var hemma hos mina föräldrar för att hjälpa till att måla, men god mat blev det på det. Vi åt rökt fläskfile, potatisklyftor i ugn med honung och vitlök och till det en super härlig sallad. Efter maten blev det mammas väldigt såsiga kladdkaka.
Senare på kvällskvisten fick vi även smaka på brieosten i ugnen med honung och krossade nötter. Vilken fröjd det var. Ska redan prova på en egen variant av detta ikväll...
Tog med en bild på melon som vi åt på kvällen också, min morbror klagar nämligen på att det bara är onyttig mat....
Idag blev det hämt mat. Vi håller på och målar om hemma och att ställa sig och försiktigt laga mat lockade inte nån utav oss, så det blev fin fin pasta.
Jag tog favoriten Delize och tobias Carbonaran (som jag avslutade)
Riktigt jävvla god mat!!! Vill nästan ha lite mer och då nallade jag även en del från Tobias mat...
Min mormor är så söt. Hon beklagade sig över att hon inte orkat gå ner och köpa frukt och grönsaker. Jag undrar lite om hon glömmer att piston som hon gör, är en grönskaks röra? Sjukt fint kött och bara så jävla gott. Som vanligt!
När jag och Tobias är i Norrtälje så vill jag oftast äta hamburgare, något jag i vanliga fall inte väljer när jag äter ute. KOmme rinte ihåg vad stället heter men kan förklara vart det igger om nån vill veta :)
Jag väljer alltid hamburgaren med fetaost i, vilken överraskning!
En gång för väldigt länge sen så åkte vi till Zorbas. En grekisk resturang som ligger ute i Älmsta. Mamma och pappa hade varit där och ätit och tyckte att vi också skulle prova på.
Jag tror inte att jag ljuger när jag säger att jag aldirg varit så mätt, eller sett så mycket mat på en tallrik. Jag har för mig att vi beställde en blandtallrik så det var massor av olika god saker.
Som ni ser på bilden så blev det väldigt mycket....
Maten var super god och servicen lika bra, så borde kankse åka dit igen?
Om tårtorna från Spaaks. Sist jag var där lyckades jag få med mig en folder om alla deras tårtor man kan beställa, och börjar seriöst fundera på att bara köpa en nästa gång jag är där. Dom är ju så goda....
Om jag äter pizza så ska det vara pizza från DärMedPasta på LÅngholmsgatan. Det känns inte fet, har sjukt bra råvaror och sen är det fantastisk service.
Jag fick en påse med påskchokladgodis från Spaaks av min fina vän Eva i torsdags som jag nu sitter och njuter av till mitt fin kaffe. Härligt med lite avkopling mellan promenaderna ner till tvättstugan.
När jag är i Umeå så känns det inte mer än rätt att man ska hälsa på Stefans föräldrar. För hemma hos dom bjuds det alltid på hembakat, och i mängder. Det spelar ingen roll att man ätit buffè innan för man måste smaka av ALLT!
Vit Chokladcrème saffranskaka, hjortronmousse, romgelè
En helt fantastisk kombinerad meny, som vi först var väldigt skeptiska till men fick ändra oss efter vi ätit allt. Jag gillade inte böncrèmen men den kunde jag strunta i att äta. Till maten drack vi gott vin och man fick även små brödpåsar med olika sorters bröd.
Vi hade fantastiskt trevligt och servicen var väldigt bra. Vi testade personalen med massor av frågor, då vi var nyfikna på allt konstigt vi skulle stoppa i oss.
Tack Carro för en fantastisk vistelse på Såstaholm...
Långfredagen är den dagen som har den enda tradition som jag alltid följt och kommer att följa. Jag äter nämligen inte kött, man får äta fisk, men är ju ingen fiskfantast så skiter i allt. Det har ju att göra med gamla kristna traditioner och mormor gör det, mamma gör det och jag gör det, och så kommer det förbli!
Detta har dagen beståt av:
Lunch: Mozarella och tomat toast
Middag: Omelett, pisto, mormors pommes, grönskare och frukt.
Kvällsgott: Crosstini med fetaoströra.
Samma visa varje år, när man inte får äta kött är det, det enda man tänker på.....
I tisdags var jag inne i stan med min mamma, och då var jag tvungen att lyxa till det med nymalt kaffe från NK. Sjukt härlig smak, och det känns lite extra härligt med lite dyrare kaffe.
Tänkte nog pröva teet ikväll när jag kommer hem från jobbet, och hoppas på att jag får sova gott.
Igår betsämde sig jag och Tobias ganska snabbt för att vi inte orkde laga mat. Båda kände sig sjuka och trötta, och ville mest ta det lugnt.
Vi bestämde oss för att köpa med oss någonting från Deli Italia på Häradsvägen. jag var lite skeptisk eftersom jag inte tyckte om pastan så mycket sist vi var där. fast å andra sidan älskar jag deras Tiramisù. Har ätit mycket pasta på sistone så valde en sallad istället, Tobias tog en pizza och till efterrätt Tiramisù.
Jag blev väldigt nöjd med salladen, Tobias älskade pizzan och Tiramisùn lika god som vanligt.
Ett riktigt stort plus, var att jag bad om fetaost till salladen och fick MASSOR, sånt gillar jag. Det är också kul när man ändrar uppfattning om ett ställe, för nu vill jag äta mat där ifrån oftare, då den här salladen var rikgti grym.
Det finns ingen som lagar mat som min mormor. Hon gör på sitt eget sätt och det är så jävla bra. På den här bilden ser vi pisto som är en slags grönsaksröra, stekta champinjoner, stekt kött, hemmagjorda pommes, och så sallad på melon, gurka och tomat. Gott som fan.
När jag var på tenneriffa tillsammans med min morbror och mina kusiner så bestämde vi oss för att göra något specielt när en av dem fyllde år. Vi gick på en resturang där dom lagade maten framför en. Eller lagade maten dom showade mer fram maten. Riktigt härlig enegrgi på kockarna och väldigt god mat. En riktigt spännande upplevelse.
När jag var lite halv arbetslös i vintras blev jag expert på att laga super goda chokladbollar. Jag använder receptet som står på axas havregrynpaket, men köper alltid ekologisk kakao och tycker att det gör stor skillnad.
Eller hur det nu stavas... Idag prövade iaf jag och mamma dessa små omtalade bakelser. Smakerna vi prövade var choklad, citron, hallon och caramel. Efter jag prövat citron var jag skeptisk men efter den med hallonsmak blev jag gladare. Mycket goda små bakelser, men inget jag kommer äta så ofta, spaaks slår fortfarande allt, eller winerbrödet med färska jordgubbar :)
Som jag nämnt flera gnger förut, så är Prag helt grymma på mat och öl. Köket är väldigt inspirerat av Italiensk mat, eller dem serverar iaf mat som man direkt kopplar till Italien, och det gör INGENTING, för dte är så jävla gott.
Tobias är min egna lilla mästekock (när han inte går loss för vilt på kryddorna). Idag severades helt perfekt tilllagad entrecot tillsammans med färskpasta i dijon/vitlökssås, och så parmesan på det. Underbart!
Till smaka på stockhom 2012, min favorit högtid. Har ni missat detta tycker jag att ni ska ta igen det iår. Jag bjuder på lite bilder från förra året för att göra er extra sugna....
Smaka på Stockholm 2011
Det finns hur mycket som helst att välja på, det är som att vara i himlen.
Igår så var jag och Tobias ute och åt med hans kusin Daniel och hans härliga flickvän Kurre. Vi hamnade efter ett snabb besök på schnitzelstället (vi vände) så hamnade vi på Sonjas Grek på söder.
Fantastisk god mat, helt sjukt bra service och världens bästa sällskap. Vi satt och åt i lugn och ro och pratade minnen och framtids planer, sjukt härligt.
Jag och Kurre körde på tzatzika till förrätt och kyckling till varmrätt, sen så tog jag efterrätt.... Killarna körde på fetaoströran till förrät och sen oxfilen till varmrätt...
Tzatziki Yoghurt, gurka, vitlök och kryddor.
Tirokafteri Chili & oreganokryddad fetaoströra.
Kotopoulo Fileto Kycklingfilé panerad med cypriotisk halloumiost, citronrasp och basilika. Serveras med rostade grönsaker, friterad potatis och tzatziki.
Moshari Grillad oxfilétournedo med spenat- och fetaostpotatiskaka, rostad tomat och grönpepparsås.
Mörk Chokladmouse Chokladmouse med amarettogrädde och mandelflarn.
Till detta unade jag mig en öl, och fick en chock över storleken på den, haha. För mig tog det hela kvällen att få i mig en, medans grabbarna hann med 3 var :p
Det enda minuset jag har att ge är att det var för lite vitlök i Tzatziken, annars var allt perfekt.
Jag kom, jag fotade, jag åt!
Ja det är typ så jag fungerar, och har efter år av detta beteende valt att göra någonting utav det.
Smaklig måltid!
Kontakt: [email protected]